יש לה את הטחינה הכי טובה

"חיכיתי בסקרנות מורטת עצבים וכשנחשפו הממצאים לגבי הטחינה שלנו שמחתי כל כך וקפצתי כמו ילדה קטנה. מזמן לא שמחתי שמחה כזאת".

מנכ"לית טחינת אל ארז, ג'וליה זהר, מספרת על התגובות והשמחה שבעקבות חשיפת ממצאי תחקיר כלבוטק. עוד, היא חושפת כיצד מכינים את הטחינה הכי טובה.

במסגרת תחקיר שביצעה מערכת תוכנית הטלביזיה, כלבוטק, נחשף, כי הטחינה של חברת אל ארז, מנצרת, היא האיכותית והאמינה ביותר מבחינת המרכיבים. כך, עלה כי הטחינה שנבדקה מכילה את כמות הסידן הגבוהה ביותר מבין הטחינות האחרות שנבדקו. כמו כן, מדובר בטחינה שעשויה 100% שומשום מלא טהור.

בעקבות הממצאים שנחשפו שוחחנו עם מנכ"לית החברה, ג'וליה זהר, כדי לשאול על התחושות לאחר שידור התוכנית; וגם כדי לברר איך מכינים את הטחינה הכי טובה. 

ג'וליה, ידעת שהתוכנית כלבוטק עורכת את התחקיר?
"לא ידעתי בזמן שהתחקיר נערך. צפיתי בפרומואים שהוצגו בערוץ עם כל שאר הקהל וחיכיתי בסקרנות מורטת עצבים. כשהבנתי שהטחינה שלנו נכללה בתחקיר, רק רציתי שיציגו את הממצאים ויגמרו עם זה כבר".

איך הרגשת כשנחשפו הממצאים, שהצביעו על כך שהטחינה שלכם היא המוצר האיכותי ביותר מבחינת המרכיבים והרכיבים התזונתיים?
"צפיתי בתוכנית בהתרגשות עצומה. ישבתי מול הטלביזיה, הלב שלי פעם בחוזקה ורעדתי כולי. כשנחשפו הממצאים לגבי הטחינה שלנו שמחתי כל כך וקפצתי כמו ילדה קטנה. האמת, שמזמן לא שמחתי שמחה כזאת. התוכנית גרמה לי לאושר גדול והכל נפל עלי בהפתעה. אני אישה אמינה ומאמינה, ואני יכולה לומר שאלוהים לא שוכח אף אחד". 

אז איך מייצרים את הטחינה הכי טובה?
"מייצרים אותה באהבה ומכל הלב, בלי שום תוספות. הסוד הוא בתהליכים הטבעיים אותם עובר השומשום, בעובדה שמייצרים ללא תוספות ובשיטה המסורתית".

האם שיניתם משהו בתהליך הייצור בשנים האחרונות?
"מאז שהמפעל הוקם על ידי בעלי המנוח, אסעד, בשנת 1991, לא שינינו דבר בתהליך הייצור. הכל נשאר כפי שהיה, עם שיטות הייצור המסורתיות, והשלבים המסוימים לקבלת טחינה איכותית".

אילו תגובות את מקבלת בעקבות חשיפת הממצאים בתוכנית?
"התגובות פשוט לא מפסיקות: הטלפון שלי לא מפסיק לצלצל, המיילים לא מפסיקים להגיע וגם דף הפייסבוק שלי התמלא כולו. בנוסף, התחילו להגיע יותר הזמנות, ומלאי הטחינה שלנו התרוקן. כך נראה שאחת ההשפעות של התוכנית תהיה גידול בהיקף הייצור".

הדור הבא
בשנים האחרונות החלו ילדיה של זהר לעבוד עימה במפעל ולסייע בתהליכי הייצור, הניהול והשיווק. 

זהר: "הם מהווים את הדור הבא. הבת שלי, לנה, עובדת עם מחלקת הייצור והבן שלי, יוסף (בתמונה משמאל), הוא היועץ שלי לכל דבר. שניהם לומדים כלכלה ומנהל עסקים ומביאים את החשיבה היצירתית והחדשנית אל המפעל, אשר בו אחד היתרונות הוא למעשה שימור תהליכי ייצור המסורתיים. אני טובה בניהול אבל הם מביאים את החכמה ואת השיטות החדשות של הניהול והשיווק, ומסייעים למנף את הפעילות שלנו".

מהו החלק האהוב עליך ביותר במהלך יום העבודה?
"אני הכי אוהבת את טעימת הטחינה מדי בוקר. בכל בוקר כשאני מגיעה למפעל אני פונה לברז הטחינה כדי לטעום ממנה וזה תמיד החלק האהוב ביותר".

מהו החלק ממנו את חוששת בתהליך העבודה?
"תהליך ייצור הטחינה במפעל שלנו הוא ארוך וקשה. הוא נמשך זמן רב והוא גם יקר מאוד. זאת משום שאנו מנקים את השומשום 4 פעמים, כדי שהמוצר הסופי יהיה נקי לא יוותרו בתוכו שאריות, כגון קליפות. מעצם החזרה על תהליך הניקוי והניפוי נוצר גם פחת רב של שומשום, התהליך נמשך יותר זמן, דורש משאבים רבים יותר ולכן הופך יקר יותר. לכן, הטחינה שלנו מעט יקרה יותר וכשאנו מגיעים לשלב המכירה אז רבים מעקמים פרצוף נוכח המחיר. אבל חשוב להבין שזה
המחיר של טחינה איכותית".

ספרי על הפרויקט שמעסיק אותך בימים אלה.
"בימים אלה אני עסוקה בתהליך סיום בניית מפעל חדש בכפר ברוך, אליו אנו צפויים לעבור בין חודש פברואר לחודש מאי 2014".

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בוא נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בוא נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>