יקב מונד באיכות

כאשר מתקרבת עונת בציר הענבים מהכרם משה קרן, הבעלים של יקב מונד, מתרגש כילד למרות שהוא עושה זאת כבר עשר שנים,

כל חוויה של בציר ענבים מהכרם, וההכנות ליין מרגשות אותו מחדש "מה לעשות מתמכרים לזה", הוא אומר:

כאשר מתקרבת עונת בציר הענבים מהכרם ו, משה קרן, הבעלים של יקב מונד, מתרגש כילד.

למרות שהוא עושה זאת כבר עשר שנים, כל חוויה של בציר ענבים מהכרם, וההכנות ליין מרגשות אותו מחדש. "מה לעשות מתמכרים לזה", הוא אומר. "הכנת יין זה דבר שלא נגמלים ממנו כל כך בקלות, ולמעשה כורמים ויינים הם זן מיוחד של אנשים, בדומה לענבים האיכותיים שהם מגדלים". יקב מונד הוקם בשנת 2004 על ידי האחים משה והרצל קרן במושב משמרת שבגוש תל מונד. 

יש לו כורם אחד קבוע 4 עובדים עונתיים. שטחי הכרמים משתרעים על פני 35 דונם ושטח היקב הוא 190 מ"ר הוא כולל מיכלי ניירוסטה, חדר חביות, חדר עיבוד היין וחנות לממכר יינות היקב.

משה קרן מספר כי בתחילה ייצר היקב 5000 בקבוקים לשנה, וכיום הוא מייצר 25 אלף בקבוקים לשנה, אדומים ולבנים כאחת.

"אנחנו לא מוציאים יין רק לאחר שלוש שנים, מהבצירה וכל התהליכים שהוא עובר", אומר משה קרן.

"זה מוכיח את עצמו באיכות של  סוגי היין שלנו, חלק מהם זכה למדליות יוקרתיות בארץ וברחבי העולם".

כיצד הגעת להיות יינן?

"לפני 12 שנה באופן אקראי למדתי עם חבר שעסק ביין קורס יינות ומשם נשבתי בכך, ולא עזבתי את התחום. אנחנו מוגדרים בתור יקב בוטיק ובהחלט קיימים הבדלים מהותיים בין יקבי בוטיק ליקבים גדולים. אני למשל לא עובר את כמות הבצירה של 800 ק"ג. זה אומר למעשה שהענבים שלנו הם חומר גלם איכותי שאנחנו משתמשים בכולו לשם ייצור יין, זאת בניגוד ליקבים גדולים שלא תמיד עושים זאת".

כיצד מבחינים בין יין טוב ליין פחות טוב?

"יין טוב ניתן לזהות על ידי כך שהוא עבר תסיסה מבוקרת במיכלי ניירוסטה מקוררים. תסיסה יכולה להימשך שלושה ימים או 14 יום, לעיתים קרובות רצוי שזה יהיה 14 יום. כל זה משום שלקליפת העינב חשיבות עליונה בנושאים כמו טעמים, צבע, חומציות, וזה למעשה קובע את איכות היין  אם הוא נעשה מענבים טובים או ענבים גרועים. כאשר לוגמים מהיין הטוב חשים טעם מאוזן שמותיר טעם של עוד ועוד". 

אבל יהיו כאלה שיאמרו שזה עניין של טעם ומחיר, כלומר למה לא לרכוש ולטעום יין זול יותר של יקב גדול בהרבה ממך, שטעמו סביר לא פחות בפי הטועם?

"אני לא מתווכח כאן על ענייני טעם, אבל אני טוען שישנם בשוק סוגי יינות רבים שהם בסיסיים וזולים, שאפשר בהחלט למצוא אותם בכל אולם אירועים סטנדרטי. מכינים מהם גם מליוני בקבוקים בשנה. אבל לטווח ארוך של טעם וחשק, רובם המכריע לא משאיר אצל הלוגמים טעם של עוד. זאת עובדה שהוכחה פעם אחר פעם במבחני טעימות שונים. נתת לאנשים לטעום יין בוטיק איכותי, ונתת להם לטעום יין מיקב גדול, הם חשים מייד בהבדל ורובם ככולם מצביעים על יין הבוטיק כטעים יותר".

מה הם שלושת היינות של יקב מונד שהם ספינות הדגל שלכם?

"מרלו מבציר 2006, יין אדום, יבש. קברנה 2006, אדום, יבש. וקברנה 2009, אדום, יבש. כל אלו הם גם סוגי יינות שהוכיחו הצלחה גדולה בקרב טועמים ולקוחות בארץ וברחבי העולם כאחת".

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

הצעד הראשון להצלחה >>

פייסבוק עסקי

לא הגיע הזמן לעשות כסף מפייסבוק?
תן לנו לבנות לך דף עסקי בפייסבוק,
לנהל אותו ולחשוף את העסק שלך
לאלפי עיניים נוספות

הצעד הראשון להצלחה >>
בוא נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את התקציב - אנחנו נביא
אותך לדף ראשון!

בוא נתחיל >>
לקוחות נבחרים בקידום >>

קידום אורגני בגוגל

מאות לקוחות מרוצים לא טועים!
צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך קדימה ולהביא אותך
לדף הראשון בגוגל

לקוחות נבחרים בקידום >>
אתרים לדוגמא >>

בניית אתרים רספונסיבים

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין מערכת ניהול ועיצוב מרהיב
ואישי לכל אתר

אתרים לדוגמא >>