Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

יצור מזון ברבעון הראשון ל2018

יצור ענפי המזון השונים  בישראל לחודשים הראשונים של שנת 2018   ינואר-מרץ  מצביע  על מגמה של  ירידה קלה מאוד בחלק מהענפים לעומת עליה קלה מאוד בענפי ייצור אחרים.

מאת: ראובן שבת |

ייצור ענפי המזון השונים  בישראל לחודשים הראשונים של שנת 2018 ( ינואר-מרץ) מצביע  על מגמה של  ירידה קלה מאוד בחלק מהענפים לעומת עליה קלה מאוד בענפי ייצור אחרים.

הנתונים לגבי הרבעון הראשון של שנת 2018  באופן השוואתי מסכם לשנת 2017,  ביחס לענפי המשנה הם אלו:  ירידה של 2% בייצור מוצרי בשר בקר. ירידה של 2% בייצור  עוף טרי לשיווק. עליה של 2% בייצור דגים קפואים ומעושנים. יציבות בייצור נקניק. יציבות בתחום ייצור חלב מפוסטר. יציבות בייצור שמנת, חמאה, גבינה. עליה של 3% בייצור גלידות ושלגונים. יציבות בייצור מיץ טבעי מפרי הדר. ירידה של 4% בייצור מלפפונים כבושים. יציבות בייצור רסק עגבניות. ירידה של 1% בייצור זיתים כבושים. ירידה של 2% בייצור סלטי ירקות מוכנים. ירידה של 2% בייצור ירקות קפואים. עליה של 2% בייצור מיונז. יציבות בייצור חומוס וטחינה. יציבות בייצור מרגרינה. עליה של 2% בייצור לחם לבן.  יציבות בייצור לחם אחיד. יציבות בייצור לחם ארוז ופרוס. עליה של 5% בייצור לחמים מיוחדים. יציבות בייצור עוגות מוכנות. יציבות בייצור מוצרי בצק קפואים. יציבות במזון מוכן מוקפא. ירידה של 2% בייצור ממתקים. ירידה של 10% בייצור שוקולד מקומי. יציבות בייצור שמן. יציבות בייצור קפה. ירידה של 5% בייצור אבקות מרק.

לגבי ייצור משקאות הנתונים הם אלו:

יציבות בייצור יינות. עליה של 4% במוצרי אלכוהול מזוקקים. יציבות בייצור בירה לבנה.

יציבות בייצור משקאות קלים תוססים. יציבות בייצור משקאות קלים לא תוססים.

נתונים אלו, מצביעים על כך שבסך הכל ענף המזון הישראלי על כל נגזרותיו הוא ענף יציב ולא מתנודד הפועל בהתאם לצרכי שוק ועונה ובהתאם לעניין שהצרכנים מגלים.

ההפתעות הם בירידה שחלה בייצור שוקולד מייצור מקומי, בין השאר בשל העובדה שהשוק הזה נפתח הרבה לייבוא זול מחו"ל ומארצות מזרח אירופה בעיקר ( רוסיה ופולין שהחלו לייצר שוקולד בכמויות ענק לייצוא). כך גם ביחס לממתקים מייצור מקומי. וכך גם ביחס לאבקת מרק.

מאידך, הצרכן הישראלי הוא עדיין שמרן ומאוזן למדיי ולכן אין ירידות תלולות במוצרים כמו לחם לבן או סלטים מוכנים ,אך לעומת זאת יש עליה בביקוש ללחמים מיוחדים.