Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

טעמים וצבעים בפתיחת תערוכת המזון

למעלה מ-1500 איש ביקרו היום בפתיחת תערוכת המזון ,ישראפוד 2017  שהחלה במרכז הירידים בגני התערוכה בתל אביב היו שם בעלי מפעלי מזון מכל רחבי הארץ מסעדנים ובעלי מסעדות ידועים ופחות ידועים בעלי חברות קייטרינג שפים מובילים מנהלי מטבחים מוסדיים  תלמידי מגמות בישול מבתי ספר מכל רחבי הארץ מהנדסי מזון  טכנאי מזון ויצרני אריזות וחומרים נלווים לייצור מזון

מאת: ראובן שבת |

למעלה מ-1500 איש ביקרו היום בפתיחת תערוכת המזון ,ישראפוד 2017  שהחלה במרכז הירידים בגני התערוכה בתל אביב. היו שם בעלי מפעלי מזון מכל רחבי הארץ. מסעדנים ובעלי מסעדות ידועים ופחות ידועים. בעלי חברות קייטרינג. שפים מובילים. מנהלי מטבחים מוסדיים. תלמידי מגמות בישול מבתי ספר מכל רחבי הארץ. מהנדסי מזון . טכנאי מזון ויצרני אריזות וחומרים נלווים לייצור מזון.

לתמונות לחץ כאן:

הפסיפס האנושי הרב גוני הזה נהנה מתערוכה מגוונת מאוד שהשתרעה על פני שלוש האולמות הגדולים ורחבי הידיים של גני התערוכה ( 10,11,12).

באולמות הציגו יצרני מזון, יבואני ציוד וחומרי גלם, משווקי מזון. יבואני מזון ונציגים  ממקומות שונים בעולם.

הייתה גם נציגות מכובדת ממדינות שונות כמו טורקיה, איטליה, צרפת, לטביה, רוסיה, ציילון, בלארוס ועוד. הנציגיות הללו הציגו מוצרים מארצותיהם בתחומי המאפה, המשקאות הקלים והחריפים, השתיה החמה,  המאכלים המקומיים, ושימורים שונים.

בחלק גדול מביתני התערוכה היה ניתן לטעום בנדיבות רבה מצד המציגים אינספור טעמים כמעט: קפה ערבי אוריינטלי וערב לחיך, ( אל' נח'לה, זמאן, קפה הגליל), עוגות שטרודל מהממות ובטעמים שונים ( פרג, תפוחי עץ, אוכמניות ועוד). דיילות מכירה חילקו בחינם ארטיקים טבעיים  ללא חומרים משמרים.

אפשר היה להינות מסוגים שונים של טחינה נהדרת של יצרנים משכם, ומהגליל.

לקנח בעראק איכותי וטעים מאוד.

או לחלופין למי שנותר לו עוד תאבון להינות מפיצות בטעמים שונים, בביתן של קיטשן ליין, ממאפים , וממולאים ממטבחים אחרים. לטעום מהמטבח האסייתי, להינות מקוויאר ישראלי מקורי. לטעום מיצי הדר טבעיים ומיצים טבעיים אחרים.

כל זה התנהל באווירה ססגונית ומלאת חיים לכל אורך יום הפתיחה הראשון של התערוכה

בתערוכה התקיים גם כנס הקמעונאות השנתי שפתח למעשה את תערוכת המזון ונטלו בו חלק בכירי תעשיית המזון, הבריאות בתחום המזון, והרגולציות למזון. כאשר הדגשים המרכזיים שעלו במהלך יום הדיונים נסבו סביב ענייני בריאות המזון בימנו , דגשים כמו טרנדים בריאותיים  סימון מזון, ורגולציות שונות בתחום המזון בכללותו.

היום הראשון כלל גם את תחרות האפיה היוקרתית : אליפות ישראל פטיסרי - בולנז'רי  2017 ואליפות השוקולטייר של ישראל Iאליפות ישראל ה-3 באפיה.

השף הנודע ז'קי חזן, שהוא נשיא איגוד האופים והמגדנאים, וגם מייסד ומנהל התחרות, סיפר על כך:  השנה זו השנה השישית שבה מתקיימת תחרות הפטיסרי. בתחום השוקולטריי, הגיעו לגמר 8 שוקלטרים. כאשר במקצה היו 12 פרלינים, 6 קינוחי מסעדה,  עוגת שוקולד ומוצר ראווה לשוקולד.

בתחום הפטיסרי היו 16 מתמודדים, ובמקצה יש 12 קרוואסונים, 12 פאנץ' שוקולד, 12 בריושים, 3 קראנץ מתוק, ועוד. חבר השופטים כולל את השפים הידועים- אלון גולדמן, ניסים יום טוב, מיקי שמי. השנה , הפרמטרים החשובים בתחרות היו עמידה קפדנית בתקנון, טעם מקורי , נראות וחדשנות.

בתחום השוקולד החידושים היו קינוחים מולקולריים, כלומר כאלה שהצריכו חדשנות בתהליך העבודה, חידושים מקוריים בתחום חומרי הגלם, ( מלח גס, פלפל צ'ילי ועוד)"

התוצאות הסופיות תפורסמנה כמובן ביום חמישי. אבל במהלך התחרות, אפשר היה בהחלט להיווכח ביחסם הרציני מאוד הן של המתחרים והן של צוות השופטים שטעם בקפידה רבה את המנות שהוגשו לו ונתן להם את ציוניהם.

 כאמור, השנה נטלו חלק בתערוכה גם נציגיות של מדינות שונות מרחבי העולם

אחת מהן, היא סרי לנקה ( ציילון), הידועה בתה המשובח שלה.

ואכן, הדוכן הציילוני הציג מבחר של סוגי תה בטעמים וארומות שונות

נציגם החביב, טיטאן ג'אניט, נתן הסבר מקיף על התה הציילוני ועל חשיבות התערוכה מבחינתם:"סרי לנקה ,היא למעשה מעצמת תה עולמית ונמצאת במקום הרביעי בעולם בייצור התה. מפעל התה הגדול במדינה הוא בבעלות ממשלתית ואנחנו מייצרים ומשווקים לכל רחבי העולם, תה שחור קלאסי, בטעמים וארומות שונות. זאת הפעם הראשונה שאנחנו נוטלים חלק בתערוכת מזון בישראל, וזה מרגש לראות את ההתעניינות הרבה, והיפה שיש כאן ליצרני וצרכני מזון כאחת.  אנו מציגים כאן ,7 סוגי תה שונים. כולם באיכות גבוהה מאוד, הן בתנאי גידול מבוקרים, ללא התערבות כימיקלים והן בשמירה קפדנית על איכותו הסופית של המוצר והצגת נראותו ללקוחות הסופיים. השוק הישראלי התגלה לפנינו כאן כמסקרן, כמעניין, כבעל פתיחות רבה. אנחנו יודעים שהישראלים אוהבים מאוד לשתות תה טעים ואיכותי, ולכן נשמח להכיר בפניהם את איכויותיו הנפלאות של התה הציילוני לסוגיו.

חלק מיבואני הציוד למזון הציגו בתערוכה מקררים, תנורי אפיה ובישול, ציודים משלימים  המהווים כולם כאחד את המילה האחרונה בתחום.

בסיכומו של היום הראשון של תערוכת המזון ישראפוד 2017, ניתן בהחלט לומר שענף המזון הישראלי לסוגיו ומגזריו, הוא ענף שופע חיים ומלא תאבון ליצרניו ולקוחותיו כאחת.