Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

רישוי פלוס מובילה ברישוי למזון

חברת רישוי פלוס היא כיום אחת מהחברות המובילות בישראל בתחום רישוי מקיף לעסקים ובין השאר לרישויי מזון לסוגיהם  ירון עובד  הוא מנכ"ל החברה

מאת: ראובן שבת |

חברת רישוי פלוס היא כיום אחת מהחברות המובילות בישראל בתחום רישוי מקיף לעסקים ובין השאר לרישויי מזון לסוגיהם.

ירון עובד, הוא מנכ"ל החברה.

כמה שנים החברה קיימת ובמה היא מתמחה

"החברה קיימת משנת  2007 ונותנת ייעוץ מקיף סביב המטריה של רישוי עסקים כגון: מדידות פנים, הכנת תכנית לרישיון עסק, תכנון מטבחים ומפעלי מזון.

החברה הרחיבה את פעילותה בשנים האחרונות לטובת שירותים נוספים כגון: ייעוץ נגישות לטובת מתן חוות דעת מורשה נגישות לרישיון עסק, ייעוץ בטיחות  והכנת תכניות בטיחות באש לכיבוי אש, יש לנו גם את  האפשרות הרחבה והמשמעותית  ללוות את לקוחותינו עד לקבלת רישיון העסק/כיבוי אש".

היכן שוכנת החברה , מי הבעלים והמנהל וכמה עובדים בה

"החברה שוכנת במרכז גבעתיים וסמוך מאוד לתל אביב  ומונה כשישה עובדים, בין הצוות ניתן למצוא אדריכלים, יועצת נגישות, יועץ בטיחות באש, מורשה נגישות מתו"ס ומתכנן מטבחים".

למה זה חשוב לטפל ברישוי עסקים בתחום המזון

"רישיון עסק בא להבטיח שהעסק עובד כראוי וע"פ חוק ומטרתו להבטיח שמירה על מס' כללים בסיסיים כגון בריאות הציבור בעסקים שנדרשים לאישור משרד הבריאות ע"פ צו רישוי עסקים, כ"כ שלום הציבור מהיבט הבטיחות, כחלק מהגורמים המאשרים יש לקבל בכל סוג של עסק את אישורם של מחלק הנדסה שאחראית לבדיקת חוקיות המבנה, ייעוד התב"ע והיתר הבנייה, כיבוי אש (העסק צריך לעמוד בדרישות הכבאות, להתקין ולתחזק את אמצעי הכיבוי, משרד הבריאות שבודק את המצב התברואי, שרשרת המזון. המשרד עובר כיום גם מעבר לתקן iso  9001 2015 מערכת בקרת איכות "

האם המצב בארץ בתחום הוא משביע רצון או טעון שיפור

"כיום חלק גדול מהעסק פועלים ללא רישיון עסק ואינם עומדים בדרישת החוק, כמו כן ,  שוני גדול בין דרישת הרשויות בכל מחוז הדבר מקשה על בעלי העסקים ורשתות בפרט לעבוד ע"פ מפרט אחיד.

כיום הרפורמה ברישוי עסקים נמצאת בעיצומה ויש כבר מפרטים אחידים לחלק מסוגי העסקים אך עדיין זאת רק ההתחלה ויש עוד הרבה על מה לעבוד

יחד עם זאת אני רואה שיפור עצום במס העסקים הנגישים לאנשים עם מוגבלויות, בנוסף חל שיפור משמעותי בכיבוי אש מאז שעבר למשרד הפנים והדברים נראים בשטח".

מה הם שלוש היתרונות המובהקים שלכם

1.יחס אישי לכל לקוח, אנחנו מאמינים בדלת פתוחה.

2.שירות מקיף לטיפול ברישיון עסק תחת קורת גג אחת ע"י מספר יועצים במקום אחד.

3.מקצועיות ללא פשרות בתכנון המטבחים ועבודה מול משרד הבריאות."

ירון מביא שתי דוגמאות לפעילות מוצלחת של החברה בתחום המזון:

היה לנו לאחרונה מטבח מבשל שנאלצנו לבצע התאמות לטובת הוצאת מנות מחוץ לעסק, המטבח היה ישן ותכנון חדש היה כרוך בהוצאות גדולות של אישורו.

הוצאת המנות היו למספר  מצומצם של אתרי קצה, לאחר למידת החומר ייעצנו להם להגיש בקשה להוצאת מנות ללא רישיון יצרן במסגרת חוזר שיצא ממשרד הבריאות שמאפשר הוצאה החוצה של עד 30% מהכמות המיוצרת במטבח לאחר עמידה במס קריטריונים שדרשו התאמות מינוריות מה שחסך מאות אלפי שקלים של שיפוץ ללקוח.

 דוגמה נוספת הייתה כאשר, קיבלנו פנייה מבעל מלונית בתל אביב שהרשות הכבאות המליצה לסגירתו מיכון שלא עמד בדרישות ע"פ ההוראה החדשה, מדובר על בניין שנבנה לפני עשרות שנים ולא הכיל אמצעי בטיחות באש מתאימים, בנוסף לא עמד בדרישות תכנון ובנייה לאחר חשיבה הצלחנו למצוא פתרון אדריכלי ולאשר את המלון אל הדרישות החדשות תוך אישור אבני דרך למספר שנים מול רשות הכבאות מה שיאפשר ללקוח להתארגן בהתאם ולהמשיך להפעיל את המקום.