Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

עברי בגבינות איכות

משק עברי במושב עזריה הוא מחלבת בוטיק מיוחדת במינה  הן בסיפור המשפחתי שלה  והן במוצרים הייחודיים שלה  גבינות  שונות  הערבות מאוד לחיכם של מאות לקוחות ועוד אלפים רבים של צרכנים מכל רחבי הארץ

מאת: ראובן שבת |

משק עברי במושב עזריה הוא מחלבת בוטיק מיוחדת במינה. הן בסיפור המשפחתי שלה ,והן במוצרים הייחודיים שלה. גבינות  שונות, הערבות מאוד לחיכם של מאות לקוחות ועוד אלפים רבים של צרכנים מכל רחבי הארץ

לתמונות לחץ כאן:

את המשק ייסדו בתחילת שנות החמישים אליהו ושולה עברי, שהגיעו ארצה מעיראק. הם התיישבו במושב עזריה גידלו בתחילה משק חי שכלל בקר, עיזים, כבשים ותרנגולות.  אך במהרה החל סיפור האהבה שלהם עם הכנת גבינות.

דודו עברי, בנם, הוא כיום הבעלים והמנכ"ל של המחלבה:"גולת הכותרת כיום של משק עברי היא למעשה גבינת הג'יבאן העיראקית וזוהי גם הגבינה הראשונה שהוריי התחילו לייצר במחלבה שלהם ואחר כך ידע הכנתה ושימורה ,עבר אלינו, הילדים.

מכינים אותה מחלב בקר ובימי שפע של ייצור חלב. היא מאופיינת ברמת מליחות גבוהה וזוהי גם גבינה יבשה. על מנת לשמר אותה היו נוהגים לשים אותה בחביות עם מלח גס, מכיוון שאז לא היה מקררים כמו היום.

 

דודו מספר ששמעה של הג'באן שהוא מכין במחלבה הגיע עד למרחוק, ומגיעים למחלבה אנשים מקצוות הצפון והדרום , לטעום את טעם הילדות הזכור להם ולהתענג עליו.

הגבינה היא רב עונתית ומוגשת בדרך כלל בשתי צורות בולטות. האחת- כפי שהיא ולצידה מלפפונים טריים חצויים למטבעות, השניה-פורסים חתיכות לתוך כוס מים רותחים , הפרוסות מתמוססות פנימה ואז מקבלים גבינה מרוככת, בטעם מליחות עדינה.

בני העדה העיראקית אוהבים מאוד את הגבינה הזאת המזכירה להם בטעמה הן טעמי בית אמא.

המתחם רחב הידיים של משק עברי, כולל בתוכו פינת אירוח גדולה מאוד ללקוחות ואורחים. כניסה ובה מקרר התצוגה על שלל הגבינות שהמחלבה מייצרת. מחלבת הגבינות שבה מכינים גבינות בקר, כבשים, וצאן ( עירוב של כבשים וצאן). דיר רחב ידיים וססגוני שבו כ170 כבשים יפות מראה, הנשמרות בקפידה על ידי כלבי לברדור מטופחים היטב.

מגזר הלקוחות של המשק כולל:  לקוחות פרטיים, ולקוחות עסקיים שעליהם נמנים בין השאר: מעדניות, בתי מלון, רשתות שיווק, פיצריות. בתי קפה). מכל רחבי הארץ.

במחלבה עובדים כ30 איש. העסק הוא משפחתי, כאשר מיכל עברי ,משמשת כמנהל ארגונית וקשרי חוץ, ורן עברי, האח הצעיר הוא מנהל הייצור וגבן מומחה.

מנהל השיווק הוא ישראל אלטושלר.

משק עברי מייצר מוצרלה מבוקשת מאוד לפיצריות ולצריכה כללית וביתית.

דודו עברי:" מוצרלה היא גבינה מיוחדת מאוד. איכותית. בריאה. טעימה מאוד. הרוב מכירים את הגרסה האיטלקית. אבל יש גם גרסה גרוזינית. עיראקית. דרום אמריקאית. בעצם, זה גוש גבינה, המתיכים אותו במים, ולשים אותו. אחר כך יוצרים לו צורת עיגול או צמה"

בערבית זה נקרא מג'דול, ובגרוזינית זה נקרא סולוגוני, שהיא מוצרלה עגולה ובעלת מרקם מיוחד.

הגבינה המקסיקנית שהיא הגרסה הדרום אמריקאית לזה נקראת- "קאסו וואחקה", שהיא בעלת טעם פיקנטי מעט וגם אותה אנחנו מייצרים.

בפתח המחלבה, יש דלפק צבעוני ובו מונחים סוגי הגבינות המיוחדות של משק עברי, מלמעלה תלויות על אנקול סוגי גבינות צבעוניות ומיוחדות שאף להן סיפור מיוחד

מיכל מגישה טעימה והטעם מעולה.

מיכל:" אנחנו מייצרים כאן כ60 סוגי גבינות. הצוות המוביל של המחלבה משמש כטועם, מבקר איכות וכמובן כמפתח מוצרים. מרגע הפיתוח ועד הגמר של גבינה לוקח חמישה חודשים. מוצרים מובילים וייחודיים שלנו הם, טוסקנלו, שהיא גבינת כבשים חצי קשה, עם עובש לבן בעלת 24% שומן, שתהליך התיישנותה נמשך בין חמישה לשמונה חודשים.

סוגי גבינות הפיקורינו שלנו נחשבים אף הם להצלחה אדירה:  היא מבוססת על חלב כבשים ומתיישנת במשך 3-4 חודשים, מצופה בפלפל שחור או חרדל. גם המסקרפונה שלנו נחשבת כגבינת איכות מובילה בקרב צרכנים.

ישראל אלטושלר:" היתרונות הבולטים שלנו הם שאנחנו מחלבת בוטיק,  הגבינות הן ברובן בעבודת יד. הרעיונות מתגבשים מהר וביעילות. מעסיקים עובדים מיומנים העוברים גם הכשרה מיוחדת. בקרת איכות ברמה גבוהה מאוד הכוללים שני תקנים מובילים: תקן ISO   ותקן HACCP, הנחשב כתקן בינלאומי קפדני בתחום בטיחות המזון.

דודו עברי:" מספר פעמים בשנה מגיע למחלבה טכנולוג מזון בכיר מאיטליה ומטרתו לסייע לנו  בפיתוח מוצרים ושיפור איכותם."

מה הקווים המנחים שלכם בעסק?

דודו עברי:"  הדגש הראשון הוא מכירת מוצר מזון אטרקטיבי ואיכותי בעת ובעונה אחת. הנגזרת מזה זה שהמוצר יהיה באותה מידה טעים ועומד בקריטריונים של בטיחות מזון, שהם בעיניי שני יסודות איתנים ושווים. הדבר השני הוא לפעול בהגינות למען הלקוח שלנו,  במחיר, באיכות המוצר ובאספקה ידידותית ויעילה. הדבר האחרון זה תהליכי עבודה שיתופיים ואחריות הדדית במשק בין כל הגורמים. כלומר עבודת צוות למען הצלחת המוצרים בקרב קהלים רחבים ככל שניתן

הביקור במחלבה הראה עד כמה היא מקום נקי, אסתטי ויעיל. דודו עברי בעצמו מיומן היטב בחיתוכי גושי הגבינה הגדולים לפני עיבודם במכונת הערבול. העובדים מהירים ויעילים מאוד.

דודו מספר על שני  מקרים מיוחדים הנוגעים למשק עברי

" לפני כמה זמן פנתה אליי מחברת של ספרי ביוגרפיות משפחתיות  וסיפרה לי על אדם בשנות השמונים לחייו שהיא כותבת עבורו את ספרו הביוגרפי, והוא ביקש ממנה לבדוק היכן ניתן להשיג גבינה ממטבח אימו שהיה בעיר חאלב בסורי. מדובר היה בגבינה ששמה הוא "משלאשלא" והיא גבינה מסולסלת חוטים שמתבלים אותה בקצח. הכנו בעבורו את הגבינה הזאת והוא התרגש מכך מאוד.

מקרה אחר אירע באיטליה, כאשר לפני מספר שנים הלכנו לחפש אחרי טעמים חדשים לגבינות וגילנו בכפרים בצפון איטליה  גבינה מיוחדת במינה בשם קצ'יוקבלו, שהיא בטעם מוצרלה, אבל מה שמייחד אותה זה שני דברים, האחד- שנוהגים לקלוע אותה בצורה של פירות כמו אגס, תפוח ועוד. והדבר השני זה שזה נתלה על שורת חבלים, ומתיישן במשך חודש עד שנה. הגבינה הזאת זכתה אף היא להצלחה במסעדות חלביות בישראל."

משק עברי פתוח בכל יום  עד שעות הצהריים המאוחרות. לקראת חג השבועות יהיו גם שעות פתיח נוספות ואלה יכללו גם אירוח במשק,  מאפה טאבון וסיור בדיר המחלבה.