Skip navigation
עשו לנו שיתוף (share) ב-

סיכום כנס המסעדות ה4

מבקרים רבים מאוד פקדו השנה את כנס המסעדות הרביעי שהתקיים במלון דויד אינטר קונטיננטל בתל אביב  ביוזמת חברת מידע כנסים פסיפס הכנס השנה היה רב גוני ומעניין וכלל מרתון של פאנלים מעניינים בנושאים ששילבו נפח מעשיר של ידע חשוב לעולם המסעדות בישראל

מאת: ראובן שבת |

מבקרים רבים מאוד פקדו השנה את כנס המסעדות הרביעי שהתקיים במלון דויד אינטר קונטיננטל בתל אביב, ביוזמת חברת מידע כנסים.

לתמונות לחץ כאן:

פסיפס הכנס השנה היה רב גוני ומעניין וכלל מרתון של פאנלים מעניינים בנושאים ששילבו נפח מעשיר של ידע חשוב לעולם המסעדות בישראל.

הכנס החל בדברי ברכה ופתיחה של העיתונאית והקולינרית אפרת אנזל ושל חני גרא, מנהלת תחום העסקים בחברת מידע כנסים ובדבריו של שי ברמן מנכ"ל איגוד המסעדות והברים בישראל. איגוד שחברים בו כ-700 בעלי מסעדות וברים מכל רחבי הארץ.

לאחר מכן החלה סדרת הפאנלים שהחל בהרצאתו של השף הבכיר ישראל אהרוני שנתן תמונת מצב מעניינת על נושא הפרגון בעולם המסעדנות בישראל.

הנושא המרתק הבא היה בטיחות מזון. תחום שהולך ותופס נפח משמעותי של התייחסות חשובה מצידו של המחוקק ומצידם של בעלי מסעדות ועסקים בתחום ההסעדה.  ד"ר עודד ליאור, שהוא המנהל המדעי של חברת אפקטיב בטיחות מזון דיבר על הסיכונים וכללי הזהירות החשובים שיש לנקוט בתחום.

רואה החשבון תיקו פרנקו דיבר על החשיבות של תכנון מס אצל בעלי שליטה במסעדות.

אחר כך התקיים פאנל מעניין על ההתמודדות בתחום כוח האדם במסעדות וכיצד מן הראוי להתנהל נכון בתחום על היבטיו השונים והמורכבים לעיתים.

את נושא השינויים המעניינים שעובר כיום המטבח הערבי הביאו בפני הקהל ארבעה שפים ובעלים של מסעדות שהקונספט שלהם מבוסס מעיקרו על המטבח הערבי. הפאנל היה מעניין מאוד והנחתה אותו העיתונאית והשפית מאיה דרין.

לימור ברעם, ממתגת וגרפיקאית ובעלת סטודיו ברעם, דיברה על דרכים יעילות ויצירתיות למיתוג עסקים בתחום המסעדות והמזון .

ובסיום התקיים פאנל מרתק תחת הכותרת-"רומנטיקה מול מציאות", ובו נבחנו ההתמודדיות היום יומיות לעיתים שיש לבעלי מסעדות בנושא של השאיפה ליצירתיות מובילה בתחום האוכל בכל מחיר ומול האילוצים הכלכליים ההכרחיים המתלווים לדבר.

במקביל לכנס התקיימה במקום תערוכת מציגים שבה נטלו חלק יצרני מיכון מזון, ייעוץ מזון וטכנולוגיות מזון שונות.

באי הכנס התכבדו בנדיבות מכיבודי מזון קלים , בירה בוטיק ישראלית איכותית ועוד.

חנן שגיא, שף בכיר  יו"ר ארגון "שפים ללא גבולות ": " ההתרשמות שלי הייתה חיובית מאוד בסך הכל. כנס כזה משמש מקום מפגש ראוי וטוב לשפים ואנשים מקצוע בתחום ובהחלט עוזר לקדם את הענף בכללותו".

עדן צמח, בעלים של סטודיו לעיצוב בתחום המסעדות והברים:" החשיפה הזו נתנה לי כלי חשוב להכרה בפני מסעדנים ואנשי הסעדה מכל רחבי הארץ שלא הייתי מגיע אליהם אלמלא הכנס ובהחלט זה היווה כלי חשוב עבורי להכרת הענף על צדדיו המעניינים והחשובים".

ניר יטב, מחברת הפרדס הישראלי:" הכנס הזה מהווה מבחינתנו מקום מפגש מעולה שבו ניתן לפגוש עמיתים וקולגות וגם להתרשם ממצב שוק המסעדות בישראל, צרכיו, דרישותיו והמגמות העתידיות שלו ומבחינה זו הוא בהחלט מהווה תרומה עסקית וחברתית רבת חשיבות".