פאקא. משפרים אפייה

יצרנית מוצרי האפייה ומוצרי מותג השמרים שמרית, פאקא תעשיות בע"מ, פועלת בישראל מאז שנת 1934.

גם אחרי שנים רבות של פעילות, החברה צמודה לקצב התפתחות שוק האפייה והקונדיטוריה בארץ ובעולם; היא ממשיכה לפתח מוצרים חדשים לשיפור תוצאות האפייה, בהתאם לדרישות שוק זה. הכתבה הבאה מספרת גם על הפיתוח האחרון שלה.

פאקא תעשיות בע"מ, יצרנית מותג השמרים שמרית, פועלת עוד משנת 1934. במערכת אינדקס מזון החליטו לכתוב על החברה דווקא עכשיו, משום שהסתבר שגם אחרי שנות הפעילות הרבות, החברה ממשיכה לפתח מוצרים בהתאם להתפתחות ולדרישות שוק האפייה והקונדיטוריה בארץ ובעולם. כך למשל, פיתחה לאחרונה מוצר חדש: משפר אפייה העשוי חומרים טבעיים. 

החברה נמצאת בבעלות החברה הישראלית מעבדות שרון ובבעלות החברה הבלגית קבוצת פוראטוס, שהיא אחת החברות הגדולות בעולם לייצור חומרי גלם לאפייה וקונדיטוריה.

נראה כי אורך חיי החברה נשמר לא רק בגלל שמירה על תהליכיכ פיתוח מוצרים חדשים. ההקפדה על תהליכי ייצור השמרים מהווים חלק בלתי נפרד מהצלחת החברה. החל בתהליך ייצור השמרים ועד לסיום תהליך האפייה, מקפידים בחברה לשמור על רמת האיכות, המתבססת על הטכנולוגיות המתקדמות ביותר ועל ניסיון שנרכש במשך שנים רבות. מערכת האיכות של המפעל הוסמכה לתקן איכות ISO9000.

לא מייצרים, מגדלים
שמרים מוגדרים כפטרייה חד תאית. הם מיקרואורגניזמים שניתן לראותם אך ורק באמצעות מיקרוסקופ. בטיפת שמרים אחת יש כמאה מיליון תאים. למעשה את השמרים לא מייצרים, אלא מגדלים. תהליך גידול השמרים מתחיל בטיפת שמרים אחת, במשקל של כ-1 גרם. הטיפה מוכנסת למבחנת מעבדה יחד עם תמיסת מזון מועשרת. לאחר יממה אחת המבחנה מתמלאת בשמרים והשמרים מועברים לכלי גידול גדולים יותר. כך, מיום ליום מועברים השמרים לכלי גידול גדולים יותר ויותר.

3 מרכיבים שמבטיחים הצלחה
בחברה מספרים, כי הדרך להבטיח הצלחה כוללת שלושה מרכיבים. האחד הוא מוצרים איכותיים. על כל אריזה מודפס תאריך תפוגת התוקף והשמרים נשמרים בקירור מפס הייצור ועד למדף בחנות. כל עוד מקפידים להשתמש בשמרים לפני מועד התפוגה שלהם, השמרים פעילים ואין צורך לבדוק אותם.

המרכיב השני להבטחת הצלחה הוא מיומנויות של הציבור באפייה בשמרים. בחברה פועלים  כדי להבטיח הצלחה גם לאופים חדשים. מרכיב שלישי הוא מתכונים בדוקים של קונדיטורים מובילים. 

שמרים טריים לכו-לם
בחברה מבצעים פעילות פיתוח וייצור בהתאם לדרישות שוק האפייה והקונדיטוריה בארץ ובעולם ומתבססים על נתוני שוק זה. בין הנתונים גם העובדה שבמגזר המקצועי עושים שימוש בשמרים טריים. כך, שף קונדיטורים באירופה משתמשים רק בשמרים טריים. גם השף קונדיטורים המובילים בישראל משתמשים בשמרים טריים. כמו כן, המאפיות התעשייתיות בארץ. יש לציין, כי שמרים יבשים אינם מיוצרים בארץ ומגיעים לישראל בעיקר מטורקיה ומסין. שמרים אלו מכילים תוספי מזון (סימון E).

הפיתוח האחרון
הפיתוח האחרון של החברה הוא, כאמור, משפר האפייה הטבעי. מדובר במוצר העשוי חומרים טבעיים ומכיל גם ויטמין Cכמסייע למרקם הבצק. הוא מיועד להכנה של בצקים ומאפי שמרים ומתאים לשימוש בשילוב כל סוגי השמרים, הן הטריים והן היבשים.

בחברה מציינים, כי המוצר אינו משמש תחליף לשמרים, אלא כתוסף לשיפור המאפה. שימוש בו ישפר את מרקם הבצק ויסייע בשמירה על טריות המאפה לאורך זמן רב יותר. למשפר האפייה  אין השפעה על טעם המאפה או על צבעו והוא בעל תוקף תפוגה של עד שנה, כאשר הוא נשמר במקרר.

עוד  מציינים בחברה, כי מוצרי מותג שמרית כשרים בהשגחת הבד"צ העדה החרדית ירושלים.

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בוא נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בוא נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>